L’ensenyament

L’Associació ha fomentat l’assistència a l’escola pública, que es d’estudis primaris i mixta, en la qual, fa 6 anys, hi assistien 100 alumnes i en l’actualitat prop de 350. Ens fem càrrec del material escolar de tots els alumnes, hem facilitat bicicletes perquè els alumnes que finalitzen la primària puguin desplaçar-se al poble del costat (uns 5km) a continuar els estudis. Donem suport a l’equip de mestres, i hem aportat mobiliari perquè tots els alumnes puguin tenir pupitres.

L’escola va començar amb tres aules i ara en té sis, es una escola primària completa, amb sis professors que reben la retribució del govern del Senégal. El 2017 Amics de Boulembou va construir un habitatge digne pels professors/es que forçosament han de viure al poble, degut sobretot a les males comunicacions. El projecte va estar finançat per fons propis i el suport del COAC, la directora del projecte ha estat l’Arquitecta Lourdes Ferran.

El 2019 hem iniciat un projecte de suport als alumnes que volen continuar estudiant el batxillerat, s’ha creat un institut (Lycée) a Maka, a uns 10 kms de Boulembou. La dificultat de comunicacions aconsella que el suport sigui habitacional, facilitar l’allotjament digne pels estudiants, llogant un habitatge, dotat de llum i aigua corrent que hem moblat. Aquest projecte es finançarà amb una cursa esportiva organitzada per l’Associació.